maxilostetic logo

maxilostetic és una clínica dental de Girona, formada per un equip multidisciplinari compost per cirurgians orals i maxil·lofacials especialistes en estètica facial, odontologia i ortodòncia que compten amb l’última tecnologia i unes instal·lacions de primer nivell al servei de la seva salut i bellesa.

Informació de contacte

Adreça: Carretera Barcelona 59 bis, 17002 Girona
Mòbil: 604 494 847
Fix: 872 208 800
Email: info@maxilostetic.com

Horari:

Obert de dilluns a divendres de 8:30 a 20:00 hores.

Back to Top

PERQUÈ EM SAGNEN LES GENIVES?

PERQUÈ EM SAGNEN LES GENIVES?

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Perquè em sagnen les genives?

A més d’un ens ha passat que, durant un temps, cada vegada que ens raspallem les dents ens sagnen les genives, i fins i tot, l’alè es pot tornar desagradable.

Una geniva sana és aquella que s’adapta a les dents de forma fistonada, el color és rosa clar i no sagna. Si la geniva està infectada tindrem símptomes com el sangrat espontani, l’aparició de pus, mal gust o mal olor de boca, enrogiment, retracció, canvi en la posició de les dents, sensibilitat tèrmica, dolor o inclús, mobilitat. 

De fet, el signe més precoç que ens avisa de l’existència de problemes és el sagnat espontani o el que apareix quan ens rentem les dents. Si sagna pot representar una gingivitis (problema lleu) o periodontitis (problema greu). 

Quines poden ser les causes?

– Canvis hormonals: durant l’adolescència, menopausa o embaràs.

– Manca d’higiene oral: acumulació de placa bacteriana.

– Malnutrició: dèficit d’alguna vitamina o nivells inadequats de nutrients en la dieta.

– Factor genètic

– Malalties sistemàtiques com diabetis, leucèmia o sida.

– Malposició dental o maloclusió: que provoqui complicacions alhora de raspallar. 

– Estrès: que provoqui apretar la mandíbula. 

– Tabaquisme: pot provocar el desenvolupament d’una malaltia periodontal. 

Quin tipus de raspall de dents he d’utilitzar i quan l’he de canviar?

Un bon raspall de dents ha de ser petit perquè pugui arribar a totes les zones de la boca i que siguin fets de Nyon de duresa intermèdia per a no danyar les genives. 

És millor no mantenir el raspall de dents durant massa temps, ja que es deterioren les cordes i disminueix l’eficàcia de neteja bucal. 

És suficient el raspall de dents per prevenir les malalties de la geniva?

No. El raspall de dents no arriba als espais intermedis i per a mantenir aquestes zones lliures de bacteries es necessita utilitzar el fil dental o la cera. 

Com es tracten les malalties de geniva?

El tractament va dirigit, bàsicament, a eliminar les bacteries productores de la malaltia, corregir els factors que el fan més susceptible com el tabac i certes alteracions dentals com les malposicions. 

En el cas de la gingivitis, és suficient una millora d’higiene oral i profilaxis periodontals que són actuacions preventives ràpides, senzilles i gens molestes. 

En el cas de la periodontitis, en primer lloc es realitza un estudi periodontal clínic i radiològic, per a valorar la situació en el moment de començar. A vegades és necessari la utilització de proves complementàries. 

La fase bàsica del tractament va dirigida a eliminar les bacteries de la bossa periodontal. Quan la bossa periodontal és profunda habitualment no s’aconsegueix un bon control de la infecció cosa que és necessària la cirurgia periodontal. 

Què és la cirurgia periodontal?

És una fase de tractament que permet eliminar les bacteries de les zones més profundes de les bosses periodontals i corregir els defectes produïts com a conseqüència de la malaltia. Sovint, és possible recuperar l’os perdut mitjançant l’aplicació de tècniques regeneratives. 

Què fer si es perden les dents per malaltia periodontal?

Si vostè va acudir tard al tractament o si la seva periodontitis no s’ha pogut controlar adequadament, és possible que hagi perdut total o parcialment les seves dents com a conseqüència de la mateixa. En aquest cas, és convenient que reposi les dents perdudes. 

La millor manera de reposar les seves dents és mitjançant pròtesis fixa recolzada sobre les seves pròpies dents, sempre que puguin suportar-ho, o sobre implants. Les pròtesis removibles habitualment perjudiquen la geniva i a les dents permanents, per el que s’ha de col·locar si no existeix la possibilitat de portar pròtesis fixe. 

La decisió del tipus de pròtesis ha de ser presa pel seu dentista i porta una certa complexitat, per el que recomanem que s’asseguri bé abans de decidir i mai confiar en qui no posseeixi la qualificació adequada. 

 

Per a més informació podeu consultar-nos sense problema!

[/et_pb_text][et_pb_contact_form admin_label=”Contact Form” captcha=”on” email=”community@marlonbranding.net” title=”Estàs interessat/interessada en aquest tractament? Pregunta’ns!” custom_message=”NOM: %%Nom%% EMAIL: %%Email%% MISSATGE: %%Missatge%% ” use_redirect=”off” success_message=”El seu formulari s’ha enviat correctament. De seguida ens posarem en contacte. Gràcies.” input_border_radius=”0″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” custom_button=”off” button_letter_spacing=”0″ button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”on” button_letter_spacing_hover=”0″] [et_pb_contact_field field_title=”Nom i Cognoms” field_type=”input” field_id=”Nom” required_mark=”on” fullwidth_field=”off” form_field_font_select=”default” form_field_font=”||||” use_border_color=”off” border_style=”solid”]

 

[/et_pb_contact_field][et_pb_contact_field field_title=”Email ” field_type=”email” field_id=”Email” required_mark=”on” fullwidth_field=”off” form_field_font_select=”default” form_field_font=”||||” use_border_color=”off” border_style=”solid”] [/et_pb_contact_field][et_pb_contact_field field_title=”Missatge” field_type=”text” field_id=”Missatge” required_mark=”off” fullwidth_field=”off” form_field_font_select=”default” form_field_font=”||||” use_border_color=”off” border_style=”solid”] [/et_pb_contact_field] [/et_pb_contact_form][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Row”][/et_pb_row][/et_pb_section]

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@maxilostetic.com

× Et podem ajudar?