TRASPLANTAMENT CAPIL·LAR
[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]
TRASPLANTAMENT CAPIL·LAR
Tècniques utilitzades en el trasplantament capil·lar
Quins tipus de tècniques hi ha en un trasplantament capil·lar i en què consisteixen
- Tècnica FUE: es tracta d’extreure unitats fol·liculars de la zona occipital i temporal del cap anomenada “Zona dadora” i col·locar-les una a una en la part que volem tractar “Zona receptora”. Amb aquesta tècnica podem aconseguir omplir zones parcials o totalment alopècies amb total naturalitat. En aquesta tècnica no queden cicatrius i normalment es rasura al pacient abans de la cirurgia per optimitzar l’extracció de les unitats fol·liculars, però pot haver excepcions sense rasurat o rasurat parcial.
- Tècnica FUSS: o també anomenada “tècnica de la TIRA” on es tracta d’extreure un fus de pell de la regió occipital fins a arribar darrere l’orella. D’aquesta manera es treuren totes les unitats fol·liculars, es processen, es treuen una a una de la tira i es col·loquen a la zona receptora. Amb aquesta tècnica el temps d’extracció del pèl és menor però sempre queda una cicatriu residual. És un dels casos amb més acceptació entre el públic femení, ja que normalment no es rasura el pèl.
Tractaments per a la prevenció de la caiguda del cabell:
- Plasma ric en plaquetes: aquest procediment consisteix en extreure sang del mateix pacient i extreure’n el concentrat ric en factors de creixement de les plaquetes. Després s’injecten a nivell intradèrmic mitjançant injecció amb agulles molt fines a la zona que volem tractar. Aquests factors estimulen la vascularització del cuir cabellut aportant també major calibre del cabell i millor qualitat de la pell. Aquest tractament està indicat per prevenció de la caiguda del cabell, pre i post tractament després d’un trasplantament capil·lar.
- Mesoterapia: consisteix a injectar a la zona del cuir cabellut que volem tractar, vitamines, aminoàcids i oligoelements que ajuden al creixement i fortificació del pèl. S’utilitza en tractament de prevenció per a la caiguda del cabell, pre i post tractament d’un trasplantament capil·lar.
- Carboxiterapia: amb aquest procediment injectem CO₂ a la dermis i el resultat és un estímul directe en el creixement dels vasos sanguinis de la zona tractada i la millor de la pell. S’utilitza en tractaments de prevenció de la caiguda, pre i post tractaments de trasplantaments capil·lars.
En què consisteix un trasplantament capil·lar i quan dura.
És una cirurgia que es realitza amb anestèsia local i una lleu sedació (si cal). A la primera part es dissenya la zona donadora i receptora consensuada amb el pacient anteriorment. Rasurats si la tècnica ho indica.
Es col·loca anestèsia local molt lentament perquè el pacient no percebi les injeccions a la zona donant.
Si és un FUE procedim a l’extracció dels fol·licles pilosos un a un i en el cas d’un FUSS dissenyarem el fus, dissecant i separant lentament amb una sutura final de la ferida.
Es col·loca anestèsia tumescent a la zona receptora de forma molt gradual sense que produeixi tot just molèsties. Un cop seleccionades les unitats fol·liculars i separades per nombre de pèls s’insereixen mitjançant implanters o amb incisions de bisturí col·locant un a un els pèls extrets seguint el dibuix prèviament dissenyat.
Després de finalitzar la implantació de totes les unitats fol·liculars la cirurgia es dóna per acabada. El pacient es pot anar a casa sense cap tipus de problemes.
Els temps d’aquestes cirurgies dependran de diversos factors, el més important el nombre de fol·licles que haurem de col·locar. L’altre és la tècnica i el disseny seleccionats.
Un empelt de 2000 unitats fol·liculars poden portar de 6-8h de cirurgia depenent de les característiques del pèl i del pacient en particular.
Causes que poden produir alopècia:
- Factors hormonals que és la causa més freqüent en el nostre medi.
- Déficit nutricional vitamínic, ferro, zinc, sofre, aminoàcids essencials, etc.
- Malalties autoimmunes o sistèmiques.
- Estrés i ansietat.
- Caiguda de cabell estacional (per exemple, a la primavera)
- Químic i radioteràpia
Com puc detectar una una caiguda anormal del cabell?
- Cabells al coixí. Si regularment trobes molts cabells al coixí quan et despertes és una senyal de que estàs perdent més cabell de lo normal.
- Dolor o molèsties en el cuir cabellut. Si tens molèsties en el cuir cabellut és recomenable acudir en un especialista perquè es pot tractar d’una dermatitis o de la presència de fongs. Es manifestes per l’envermelliment del cuir cabellut, picors i zones despoblades de cabell.
- Pèrdua excessiva després de rentar-se o manipular el cabell. Si quan et rentes els cabells perds gran quantitat de cabells pot ser la senyal d’una possible alopècia. També pot passar quan et raspalles el cabell.
- Cabell amb grasa o caspa. Si en el teu cabell tens excès de caspa o grasa pot ser un dels factors que estigui provocant una caiguda de cabell.
- Entrades de cabell i “coronilla”. En el cas dels homes, si la caiguda del cabell es produeix a la zona del front, de les orelles o a la part superior del cap estarem davant d’un símptoma molt comú de l’alopècia androgenètica, que regularment es manifesta amb calvicie a les entrades i a la part de la coroneta. Aquesta pèrdua de cabell normalment està causada per la predisposició genètica de cada persona.
- Menor densitat capil·lar. En el cas de les dones, si hi ha un debilitament de cabell a la part superior del cap estarem davant d’el símptoma més comú de la calvicie femenina, que es manifesta en forma d’aclariments del cabell i pèrdua de densitat i volum del cabell. En el cas de les dones, normalment, no arriba a calvicie completa com en el cas dels homes.
Si tens algun dels símptomes de la caiuga del cabell mencionats pots acostar-te al nostre centre Maxilostetic Girona i t’oferirem una solució personalitzada per al teu cas. També podràs trobar molta informació sobre la caiguda del cabell i podràs seguir els consells dels especialistes per prevenir-ho.
[/et_pb_text][et_pb_contact_form admin_label=”Contact Form” captcha=”on” email=”community@marlonbranding.net” title=”Estàs interessat/interessada en aquest tractament? Pregunta’ns!” custom_message=”NOM: %%Nom%% EMAIL: %%Email%% MISSATGE: %%Missatge%% ” use_redirect=”off” success_message=”El seu formulari s’ha enviat correctament. De seguida ens posarem en contacte. Gràcies.” input_border_radius=”0″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” custom_button=”off” button_letter_spacing=”0″ button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”on” button_letter_spacing_hover=”0″] [et_pb_contact_field field_title=”Nom i Cognoms” field_type=”input” field_id=”Nom” required_mark=”on” fullwidth_field=”off” form_field_font_select=”default” form_field_font=”||||” use_border_color=”off” border_style=”solid”]
[/et_pb_contact_field][et_pb_contact_field field_title=”Email ” field_type=”email” field_id=”Email” required_mark=”on” fullwidth_field=”off” form_field_font_select=”default” form_field_font=”||||” use_border_color=”off” border_style=”solid”] [/et_pb_contact_field][et_pb_contact_field field_title=”Missatge” field_type=”text” field_id=”Missatge” required_mark=”off” fullwidth_field=”off” form_field_font_select=”default” form_field_font=”||||” use_border_color=”off” border_style=”solid”] [/et_pb_contact_field] [/et_pb_contact_form][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Row”][/et_pb_row][/et_pb_section]