maxilostetic logo

maxilostetic és una clínica dental de Girona, formada per un equip multidisciplinari compost per cirurgians orals i maxil·lofacials especialistes en estètica facial, odontologia i ortodòncia que compten amb l’última tecnologia i unes instal·lacions de primer nivell al servei de la seva salut i bellesa.

Informació de contacte

Adreça: Carretera Barcelona 59 bis, 17002 Girona
Mòbil: 604 494 847
Fix: 872 208 800
Email: info@maxilostetic.com

Horari:

Obert de dilluns a divendres de 8:30 a 20:00 hores.

Back to Top

El Consell General de Dentistes afirma que l’ús de la mascareta no provoca patologies bucodentals

El Consell General de Dentistes afirma que l'ús de la mascareta no provoca patologies bucodentals

El Consell General de Dentistes afirma que l’ús de la mascareta no provoca patologies bucodentals

A causa de la situació sanitària actual, el Consell General de Dentistes recomana a la població portar mascareta, ja que no hi ha cap evidència científica que demostri la seva relació amb l’aparició de patologies orals.

Mal alè, sensació de boca seca, taques en les dents… són diverses les alteracions bucodentals que algunes persones estan atribuint a l’ús de la màscara. A la boca conviuen milions de bacteris pertanyents a unes 300 famílies diferents. La falta d’oxigen podria alterar aquest equilibri anomenat simbiosi per a donar lloc a un desequilibri (disbiosis) en el qual determinats bacteris orals més patògenes poguessin desenvolupar-se i predominar. No obstant això, és altament improbable que en les condicions habituals d’ús de les màscares es produeixi aquesta situació de falta d’oxigen.

En aquest sentit, el Dr. Óscar Castro Reino, president del Consell General de Dentistes, assegura que l’ús de la mascareta i aquesta suposada falta d’oxigen, no són les causes de l’halitosis (mal alè): “En portar la mascareta, una part de l’aire que expirem queda durant un major temps en contacte amb el nostre sistema olfactori. Per aquest motiu, algunes persones pensen que han desenvolupat ara aquest problema, quan la veritat és que ja ho patien abans de portar la màscara però no ho havien detectat”. Així mateix, cal assenyalar que les màscares es van deteriorant amb l’ús. Les quirúrgiques, per exemple, han de rebutjar-se a les 4 o 6 hores perquè de no fer-ho aniran acumulant saliva, perdent la seva eficàcia i incrementant la mala olor.

Extremar la higiene i mantenir hàbits saludables
El fet de portar durant diverses hores la mascareta i no mostrar la boca no ha de suposar un abandonament de la higiene bucodental. S’ha de realitzar un raspallat de dents adequat almenys 2 vegades al dia amb pasta dentifrícia fluorada, incloent la higiene interdental. “Hem de recordar que la mucosa oral és una de les vies d’entrada del coronavirus. Mantenir la boca sana és primordial”, recorda el Dr. Castro. A més, ara més que mai és imprescindible cuidar el raspall dental, rentar-nos bé les mans abans i després usar-ho, netejar-ho, esbandir-ho i assecar-ho, mantenir-ho protegit en el seu caputxó, no compartir-lo mai, allunyar-lo del sanitari (per a evitar possible contaminació) i no emmagatzemar-lo al costat d’altres raspalls sinó independentment.

De la mateixa manera, cal mantenir uns hàbits d’alimentació saludables, disminuint al màxim els productes ensucrats i evitant el consum d’alcohol i tabac. Finalment, el president de l’Organització Col·legial recomana acudir al dentista davant qualsevol trastorn de la cavitat oral per a abordar el problema al més aviat possible. “La majoria de les patologies bucodentals tenen un tractament senzill si es diagnostiquen de manera precoç”, conclou el Dr. Castro.

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@maxilostetic.com

× Et podem ajudar?