maxilostetic logo

maxilostetic és una clínica dental de Girona, formada per un equip multidisciplinari compost per cirurgians orals i maxil·lofacials especialistes en estètica facial, odontologia i ortodòncia que compten amb l’última tecnologia i unes instal·lacions de primer nivell al servei de la seva salut i bellesa.

Informació de contacte

Adreça: Carretera Barcelona 59 bis, 17002 Girona
Mòbil: 604 494 847
Fix: 872 208 800
Email: info@maxilostetic.com

Horari:

Obert de dilluns a divendres de 8:30 a 20:00 hores.

Back to Top

Causes de la gingivitis

gingivitis-dentista-girona

Causes de la gingivitis

CAUSES DE LA GINGIVITIS

  • Què és la gingivitis?

La gingivitis és una inflamació de la geniva que rodeja la dent. Les genives apareixen enrogides i inflamades. El primer símptoma és el sagnat de les genives durant el raspallat de les dents.

La gingivitis pot afectar a qualsevol persona de qualsevol edat i en un primer moment no és dolorosa, però si no es tracta, pot arribar a ser-ho.

  • Quina és la causa de la gingivitis?

La causa principal de la gingivitis és l’acumulació de placa en la línia de les genives. La placa conté bacteris que ataquen a la geniva provant així la seva inflamació.

gingivitis

  • Fases de la gingivitis i símptomes

-Fase 1 inicial: La gingivitis és lleu. El sagnat és lleuger durant el raspallat de les dents i l’enrogiment gairebé passa desapercebut.

-Fase 2 moderat: La gingivitis és moderada. El sagnat és molt més abundant i les genives presenten una primera inflamació i enrogiment.

-Fase 3 greu: En aquesta última fase la gingivitis és greu. El sagnat és espontani. L’epiteli que fixa la geniva de la dent és afectat, això representa que la geniva deixa d’adherir-se a la superfície de la dent i el solc genival creix (espai entre la geniva i la dent).

  • Com combatre la gingivitis

La gingivitis és reversible. Com la causa principal és la placa, visitar el dentista i mantenir una correcta higiene bocal ajudarà a solucionar el problema.

  • Factors agreujants de la gingivitis

Hi ha una sèrie de factors agreujants que es poden controlar com el tabaquisme o la falta de vitamina C o B3, però hi ha uns altres més difícils de canviar com:

-Els canvis hormonals durant l’embaràs o la menopausa.

-Alguns tractaments immunosupressors.

-Certes malalties sistemàtiques com la diabetis.

-La col·locació de les dents. Quant més superposades estiguin, més complicat és eliminar la placa amb el raspallat.

Si presentes alguns d’aquests símptomes, et recomanem que demanis cita per realitzar una exploració per evitar complicacions en un futur i evitar una periodontitis.

Deixa un comentari

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@maxilostetic.com

× Et podem ajudar?