maxilostetic logo

maxilostetic és una clínica dental de Girona, formada per un equip multidisciplinari compost per cirurgians orals i maxil·lofacials especialistes en estètica facial, odontologia i ortodòncia que compten amb l’última tecnologia i unes instal·lacions de primer nivell al servei de la seva salut i bellesa.

Informació de contacte

Adreça: Carretera Barcelona 59 bis, 17002 Girona
Mòbil: 604 494 847
Fix: 872 208 800
Email: info@maxilostetic.com

Horari:

Obert de dilluns a divendres de 8:30 a 20:00 hores.

Back to Top

ARTICULACIÓ TEMPOROMANDIBULAR

ARTICULACIÓ TEMPOROMANDIBULAR

Què és la artrocentesi de l’articulació temporomandibular i per a què serveix?

L’articulació temporomandibular (ATM) és una articulació que tenim al cantó de la cara, i es posiciona entre la mandíbula i la base del crani, just per  davant de les orelles. En la unió entre aquests dos ossos hi ha un  cartílag, anomenada menisc articular , que “esmorteeix” la fricció entre ells i els manté l’estabilitat de l’ATM . Aquest menisc està encapsulat entre lligaments i músculs, i la càpsula està banyada de líquid sinovial (un fluid viscós i transparent que es troba en les articulacions) i que actua com a lubricant d’aquesta.

Tal com exposa Maxilostetic , les raons més comuns d’aquest desplaçament són microtraumatismes de repetició, un obertura excessiva de la boca, bruixisme crònic o inflamació per processos inflamatoris com la artritis generalitzada, encara que existeixen altres raons.

Els símptomes més freqüents del ‘desplaçament del menisc són:

  • dificultat per obrir i tancar la boca
  • dolor al mastegar
  • espetecs a l’obrir i tancar la boca
  • rigidesa i dolor en l’àrea davant de les orelles
  • dolor a nivell de la galta i regió temporal
  • realitzar fregament amb les dents durant la nit (bruixisme)

Si hi ha una afectació de l’ATM i no es tracta de forma preventiva (Col·locant una férula de descàrrega per la nit) l’articulació produeix una inflamació crònica amb la producció de líquid inflamatori intrarticular. Per tal de corregir aquest problema, cal fer una artrocentesi de l’articulació temporomandibular. Una artrocentesi de l’ATM és un procediment en el qual es fa un rentat de l’articulació amb líquid estèril especial (Suero de Ringer Lactat). Aquest procediment consisteix en col·locar anestesia local a la zona a tractar i després  inserir dues agulles petites en l’articulació de la mandíbula, una d’elles permetrà que es bombegi fluid estèril a l’articulació sota pressió, mentre l’altra permetrà drenar el líquid de l’articulació. Un cop rentada la cavitat s’injecta un àcid hialurònic especial per lubricar la zona i que fa de líquid sinovial. Aquest procediment mínimament invasiu permetrà disminuir la simptomatologia de dolor e inflamació de l’ATM milloran així la seva funció.

La artrocentesi d’ATM és generalment el primer intent quirúrgic per a molts pacients i, sovint, es prova abans d’opcions més agressives, com el reemplaçament de l’articulació de la mandíbula per via artroscopica o cirurgia oberta,  un procediment recomanat si el pacient no nota millora amb tractaments conservadors.

Si tens algun dubte o t’interessa saber més informació sobre qualsevol cosa, pots acostar-te a la nostra clínica Maxilostetic Girona i t’oferirem una solució personalitzada per al teu cas. També podràs trobar molta informació sobre els diferents tractaments i les possibilitats que oferim a les nostres xarxes socials i la pàgina web.

Deixa un comentari

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@maxilostetic.com

× Et podem ajudar?