maxilostetic logo

maxilostetic és una clínica dental de Girona, formada per un equip multidisciplinari compost per cirurgians orals i maxil·lofacials especialistes en estètica facial, odontologia i ortodòncia que compten amb l’última tecnologia i unes instal·lacions de primer nivell al servei de la seva salut i bellesa.

Informació de contacte

Adreça: Carretera Barcelona 59 bis, 17002 Girona
Mòbil: 604 494 847
Fix: 872 208 800
Email: info@maxilostetic.com

Horari:

Obert de dilluns a divendres de 8:30 a 20:00 hores.

Back to Top

Mantenir una higiene oral òptima: clau per a un somriure saludable abans i durant l’ortodòncia!

higiene oral òptima

Mantenir una higiene oral òptima: clau per a un somriure saludable abans i durant l’ortodòncia!

Un somriure radiant és un símbol de bellesa, salut i confiança. Però per a aconseguir-ho, és important cuidar les nostres dents i genives amb una higiene oral òptima. Això és especialment important abans i durant un tractament d’ortodòncia, ja que els brackets i els aparells dentals poden dificultar la neteja de les dents.

En aquest article, els experts de Maxilostetic, clínica dental a Girona especialitzada en implants dentals i maxil·lofacial, us donarem alguns consells per a mantenir una higiene oral òptima abans i durant l’ortodòncia.

Higiene bucal abans de l’ortodòncia:

Visita al dentista: Abans de començar qualsevol tractament d’ortodòncia, és rellevant visitar el dentista per a una revisió completa i una neteja dental professional. Això ajudarà a eliminar la placa i el tàrtar que s’hagin pogut acumular i a detectar possibles problemes dentals que calguin corregir abans de col·locar els brackets.

Higiene personal: A més de la visita al dentista, és important seguir una rutina d’higiene bucal personal estricta. Això inclou raspallar-se les dents dues vegades al dia amb un raspall de dents suau i una pasta de dents amb fluor, utilitzar el fil dental almenys un cop al dia i glopejar la boca amb un col·lutori fluorat.

Hàbits saludables: Evitar sucres processats, begudes ensucrades i aliments enganxosos, ja que poden contribuir a la formació de càries. També és important fumar i mastegar xiclets, ja que poden danyar les dents i les genives.
Higiene bucal durant l’ortodòncia:

Raspallat:

Raspallar-se les dents després de cada menjar és essencial durant l’ortodòncia. Utilitzeu un raspall de dents de cap petit i suau per a accedir a totes les zones de la boca, incloent-hi al voltant dels brackets i dels fils.

Fil dental: El fil dental és encara més important durant l’ortodòncia, ja que els brackets poden dificultar la neteja entre les dents. Utilitzeu un fil dental específic per a ortodòncia per a passar el fil per sota dels arcs.

Glopeig bucals: Glopejar la boca amb un col·lutori fluorat pot ajudar a eliminar la placa i els bacteris de zones de difícil accés.

Netejadors interdentals: Els netejadors interdentals són petits raspalls que es poden utilitzar per a netejar entre les dents i al voltant dels brackets.

Visites al dentista: Continueu visitant el dentista per a revisions i neteges dentals professionals regulars durant el tractament d’ortodòncia.

Conclusió:

Mantenir una higiene oral òptima és clau per a un somriure saludable, tant abans com durant l’ortodòncia. Seguint els consells d’aquest article, podreu aconseguir una boca sana i un somriure radiant que us acompanyi tota la vida.

Si vols saber en salut bucodental infantil?  clic aquí!

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@maxilostetic.com

× Et podem ajudar?